Wat is het

Een demonummer of afgekort ‘Demo’ is een oefening waarbij de verschillende disciplines van de gymnastiek gecombineerd worden in één oefening. Zowel tumbling, acrogym, dans, rope-skipping als ritmische elementen worden gebracht en in een mooie choreografie gegoten.  Niet alleen de technische vaardigheden zijn hier belangrijk, maar ook het grote ‘show’-gehalte

Gymfed organiseert een ‘demo-circuit’ waarbij de demoteams aan 4 wedstrijden kunnen deelnemen en naar een plaats in de Best Show Teams Finale dingen.  In zulke wedstrijden worden de choreografie, de technische elementen, de kledij, de inkleding en de afwerking en het spektakel beoordeeld door gediplomeerde juryleden. Een oefening duurt ongeveer een 10 minuten en de leeftijd van de deelnemers binnen onze club varieert tussen de 9 en de 30 jaar.

De demogymnasten en dansers zijn allen actief in één van de andere disciplines binnen de club en worden geselecteerd volgens bepaalde normen.
Artgym heeft met zijn demonummers al vele optredens in binnen- en buitenland in de wacht gesleept. Het demonummer is het uithangbord van de club.